Workshops 2020 en 2021
Het is mogelijk om af en toe een workshop te volgen bij Moza´ek Ó la Gaudi te Apeldoorn. Het gaat daarbij om beginners- en gevorderenworkshops. Onderstaand ziet u het overzicht van de mogelijkheden binnen een workshop.
Dit jaar hebben er nog geen workshops plaatsgevonden. En het kan ook nog even op zich laten wachten. Vooralsnog zal dat evt. in het najaar van 2020 zijn, maar dat is nu nog niet definitief bekend.

Voor de zomer 2019 stond er wel iets bijzonders op het programma, namelijk een moza´ekreis naar het Griekse eiland Rhodos in de eerste week van september 2019. Maar dat is helaas - vanwege familie-omstandigheden - toch niet doorgegaan. Als hier op termijn interesse in is, stuur dan een berichtje via het Contactformulier! Om foto's te bekijken van de 'try-out' Rhodos-reis in mei 2015, kunt u hier klikken Workshops tot nu toe en kijken bij 2015.

De datum voor een workshop in het najaar van 2020 is - zoals gezegd - nog niet bekend.
U kunt door middel van een berichtje (zie 'Contact') uw interesse tonen, zodat uw naam opgenomen wordt op de ge´nteresseerdenlijst. Op die manier blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen van Moza´ek Ó la Gaudi en wordt u ge´nformeerd over de workshop-data.

Tevens wordt er nagedacht over een nieuwe initiatieven. Het is vermoedelijk mogelijk om op termijn met moza´ekalagaudi.nl naar andere locaties te gaan, zoals een ander Grieks eiland, Ibiza of een andere mooie plek in de wereld te gaan. Daar kan dan - naast het ontdekken van het eiland - ook kennis gemaakt worden met de spannende bezigheid om een moza´ek te maken. Deze bijzondere moza´ekworkshopreizen gaan natuurlijk alleen door als daar genoeg animo voor is. Dit kan een onvergetelijke ervaring worden! Mocht u daarvoor interesse hebben, dan kunt u dit laten weten via het contactformulier op deze site.
Ontwikkelingen op dit gebied en aanvullende informatie over dit idee zal dan naar u toegestuurd worden.


Middagworkshop 'Moza´ekwerk of Sieraad maken'
De middagworkshop (van ca. 13.00 tot 17.00 uur, meestal op de vrijdagmiddag) is een workshop voor beginners. Hier leert u de eerste technieken van moza´eken en het gebruik van de materialen en het gereedschap. U kunt dan een tegel beplakken (ca. 20 x 20 cm), een tableau (30 x 30 cm), spiegel (30 x 30 cm) of schaal (ca. 20 a 25 cm doorsnede) maken. Qua spiegel kunt u de keuze maken tussen helder spiegelglas of bronskleurig. Ook is het mogelijk om een workshop 'Sieraden maken' te volgen. Op een dergelijke middag maakt u van allerlei materialen een prachtig sieraad.
Hieronder ziet u voorbeelden van de mogelijkheden:


Huisnummer
  van   naar  

Van tegel of tableau naar een duidelijk huisnummer voor aan de voorgevel.

Schaal
  van   naar  

Tijdens de workshop wordt u geleerd om van een kale schaal naar een prachtig eindprodukt te komen.

  van   naar  

Van glazen schaal naar reclame-schaal. Speciaal gemaakt voor de Mosa-fabriek in Maastricht.

  van   naar  

Van feest- of kerstster-schaal naar een zeer persoonlijke ster.

  van   naar  

Van 'kale' hand naar een gevulde hand. Diverse tinten (zee & licht)blauw met in de handpalm 'the eye' (wat geluk brengt in de landen Griekenland en Turkije).

Spiegel
  van   naar...  Er is van de spiegel nog geen eindprodukt beschikbaar (het tableau kan ook een slag gedraaid worden, waardoor het geheel in 'wiebertje'-model is). Links helder spiegelglas, rechts bronskleurig.

Tableau
  van   naar  

Hier ziet u een resultaat hoe u tijdens de workshop van een kaal tableau naar een mooi moza´ekwerk komt.

Sieraad
  van   naar  

Het geeft een bijzondere kick om een zelfgemaakte ketting te dragen.


  Idee 1   Idee 2  

Links een voorbeeld van een ketting die tijdens een workshop is gemaakt.Moeder-dochtermiddag, vriendinnenmiddag
Maak in deze workshop je eigen spiegel, schilderijtje of huisnummer met voorgeknipte stukjes tegels. Deze workshop duurt 4 uur. Het werkstuk zal uiteindelijk door uzelf thuis afgevoegd worden, omdat de tegellijm minimaal 1 etmaal moet drogen. Deze workshop is een middagworkshop van 13.00 tot 17.00 uur. Afmeting van het schilderijtje is 30 x 30 cm, schaal ca. 25 cm en van het huisnummer 20 x 20 cm.
Hieronder en boven ziet u voorbeelden van de mogelijkheden:

Schilderij
  van   naar  

Van tableau naar een mooi schilderij.

Schaal
  van   naar  

Links voor het moza´eken en rechts een schitterende schaal.Vrijgezellenmiddag of een middag ter gelegenheid van een speciaal moment
Maak in deze workshop een spiegel, schilderij, tableau('s) of een tafelblad met voorgeknipte stukjes tegels. In deze middag is het mogelijk om voor het aanstaande bruidspaar (of voor een bijzonder persoon) iets heel moois te maken. De tableaus kunnen tezamen tot een kunstwerk worden gemaakt, of er wordt gezamelijk aan een tafelblad gewerkt. Dit is afhankelijk van de wensen die er bij u zijn. Het werkstuk zal uiteindelijk door mijzelf worden afgevoegd, omdat de tegellijm minimaal 1 etmaal moet drogen. In overleg kan het werkstuk dan op een later tijdstip worden opgehaald.
Hieronder ziet u voorbeeld:

Tableau
  van   naar  

Van een kaal plateau naar een prachtig eindprodukt (kraamkado).Workshop Tafelblad (voor gevorderden)
Deze workshop is voor gevorderden. Het is namelijk noodzakelijk om al te weten, wat je met het tegelmateriaal kunt doen. Er wordt ook vanuit gegaan dat het gebruik van het gereedschap niet meer nieuw is. Het tafelblad - geschikt voor binnen - wordt door uzelf afgevoegd. Een voeginstructie incl. voegmateriaal wordt aan het einde van de workshop meegegeven.
De doorsnede van het tafelblad is naar keuze, ca. 50 of 60 cm.
Hieronder een voorbeeld:

Tafelblad
  van   naar  

Van een kaal tafelblad naar een prachtig ingelegd blad.Workshop Kop of Olifant (voor gevorderden)
Deze workshop is voor gevorderden. Het is mogelijk om van een glazen of keramieken kop of olifant een waar kunstwerk te maken. Het is de bedoeling dat je op de hoogte bent van het gebruik van materiaal en gereedschap. In deze workshop kunt u een prachtig kunstwerk maken die een speciale plek in uw of andermans huis kan krijgen. De kop of olifant wordt door uzelf thuis afgevoegd. Een voeginstructie incl. voegmateriaal wordt aan het einde van de workshop meegegeven.
Een voorbeeld:

Kop
  van   naar  

Van een keramieken kop naar een persoonlijk kunstwerk.

Olifant
  van   naar  

Van een keramieken olifant naar een pracht moza´ekwerk.

Kat
  van   naar  

Van een 'kattekop' naar een bijzonder kunstwerk.