Kunstkalenders    

Mijn werken op kunstkalenders.
Links ziet u de maand juli van de kunstkalender voor het jaar 2001 (Oia/Santorini) en rechts van een andere kunstkalender, augustus 2002 (Lindos/Rhodos).

  Santorini   Eiland van de Cycladen  


Links ziet u een blik op de zee, vanuit het plaatsje Firostefani op Santorini, rechts een doorkijkje in het plaatsje Oia. Santorini is croissant-vormig geworden, nadat een vulkaanuitbarsting een groot gedeelte van het eiland heeft verwoest.

  Santorini   Cycladen-eiland  


Hier ziet u twee verschillende terrasgezichten van het plaatsje Oia op het eiland Santorni.

  Santorini-terrasjes   Cycladen-eiland  
Hier ziet u twee buitentafereeltjes op het eiland Santorini (plaats Oia). Santorini wordt beschouwd als een van de 7 mooiste eilanden van de wereld.

  Rhodos   Dodekanesos-eiland  Links, de prachtige baai van het hoger gelegen plaatsje Lindos op het bloemeneiland Rhodos. Rechts ziet u Kallithea, een romaanse bron die geneeskracht bezit.

  Santorini   Cycladen-eiland  Links ziet u een blik op het hoofdstadje, genaamd Fira (ook wel Thira genoemd) en rechts een schilderij van het plaatsje Oia op Santorini.

  Santorini   Cycladen-eiland  

Links en rechts een blik op een straatbeeld binnen Oia van het eiland Santorini. De vele doorkijkjes zijn kenmerkend voor dit eiland.

  Santorini   Eiland van de Cycladen  


Op deze beide schilderijen ziet u een zomers tafereeltje op de daken van een echt Cycladenhuisje op het eiland Santorini. De plek nodigt uit om eens heerlijk over mooie momenten te mijmeren en over de zee uit te kijken. Dit plekje is een fantasieplaatje van de omgeving van Imerovigli of Firostefani.

  Santorini   Cycladen-eiland  
Hier ziet u twee kerktafereeltjes, links een kerkje op Rhodos tegenover het oude Café Koukos en rechts het kerkje van Firostefani op het eiland Santorini

  Rhodos   Dodekanesos-eiland  Deze twee schilderijtjes zitten tezamen in één passe partout. Het geeft rustige plekjes weer van het eiland Santorini.

  Santorini   Cycladen-eiland  Deze kerkjes zijn terug te vinden in tussen het hoofdplaatsje Fira en Imerovigli op het eiland Santorini. Prachtig langs een slingerend pad aan de steile kant van de kraterwand van het eiland.

  Santorini   Cycladen-eiland  

Dit zijn schattige doorkijkjes op het eiland Santorini. De kleuren blauw en geel komen fris op je af.

  Santorini   Strandleven  

Links een gezellig terrasje bij een voordeur op het eiland Santorini. Dit tafeltje is voor de verandering in de kleur zeegroen. Meestal zie je het bekende Griekse blauw.
Rechts twee strandstoelen die uitnodigen om eens heerlijk in te relaxen.

  Strandleven   in Nederland  

Een drieluik om de zomer in het hoofd te krijgen.

     

Zomers wasgoed wapperend in de Hollandse wind.

  Mensen   met liefde  

Het kind wordt liefdevol gedragen door haar moeder. Rechts een verlovingsstel bij de ondergaande zon van het Gèrardmer in Frankrijk.

     

Rechts zie je een zwarte pauw in een zee van kleuren. In de boom staat de naam Marjon Smit en het jaar van maken 1981.

     

....................

     

....................

     

....................